Пиво люди навчилися варити кілька тисяч років тому. Старовинні письмена донесли найдавніші рецепти приготування цього напою. Збереглися так само і рекомендації наших пращурів поважати пиво як цілющий напій. Так, у Еберсовому папірусі пивом радили лікувати зубний біль. Одна з німецьких монахинь у ХІІ столітті написала медичний трактат, де радила пити пива якомога більше. А відомий лікар Парацельс взагалі вважав, що пиво всередині людини перетворюється у кров. Особливо рекомендували цей напій при недоїданнях, розладах травлення, від ниркових хвороб та недуг сечового міхура. Багато таких рецептів сьогодні можна зустріти у популярній літературі та на сторінках різних медичних сайтів. Австрійські пивовари, наприклад, вихваляються, що на їхньому пиві виріс не хто інший, як Арнольд Шварцнегер. Нібито в дитинстві він був малим і кволим, тому лікарі порадили батькам давати хлопчику пиво. І воно подіяло. Можливо, це правда, а, можливо, всього лиш рекламний трюк виробників пива. Останнім часом дуже активно реанімується ідея лікувальних властивостей пива . ( за матеріалами сайту http://www.likar.info ) Повністю статтю читайте тут