Дубенський хоспіс
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього : 1
Гостей: 1
Користувачів 0

13:18
Лікування гастритів народними методами .

      Приготуйте проросле зерно пшениці : Залити водою 100 г зерен пшениці , поставити в дещо затемнене тепле місце. Коли з'являться паростки, промити і пропустити їх через м'ясорубку, додати рослинної олії (соняшникова , оливкова чи інша)  за смаком. Вживати
натще.
******************
Взяти 250 г меду, 0,6 л оливкового масла, додати сік 2 лимонів,
перемішати. Зберігати суміш у скляній банці в прохолодному місці.
Перед прийомом перемішати. Пити 3 рази на день за 30 хвилин до їжі по
1 столовій ложці.
******************
Приймати по 1-2 чайних ложки соку алое  2-3 рази на день за 30 хвилин
до їжі. Курс лікування - 1-2 місяці.
*******************
Змішати 0,5 склянки соку алое з 100 г меду. Приймати по 1 чайній ложці
3 рази на день за 15-20 хвилин до їжі. Курс лікування - 3 тижні.
******************
Приймати всередину 0,2-0,3 г муміє з молоком чи медом натщесерце 1 - 2
рази на день вранці і ввечері, перед сном. Курс лікування - 25-28
днів. Повторити курс лікування через 10 днів.
******************
Приймати по 20 крапель 30% настоянки прополісу (розвести в 0,5 склянки
теплої води) за 1 годину до їжі. Курс лікування - 3 тижні.
*****************
Змішати в співвідношенні 10:1 10%-ную настоянку прополісу і масло
обліпихи. Приймати по 20-30 крапель з водою або молоком 3 рази на день
за 1 годину до їжі.
******************
Навіть застарілий гастрит можна вилікувати за допомогою яблук, бажано
зелених. Очистити яблука від шкірки, натерти їх на гострій тертці і
тут же з'їсти. При цьому не можна пити і є в протягом 5 годин до і 5
годин після застосування яблук. На ніч яблука їсти не можна. Якщо
шлунок хворого погано перетравлює їжу, потрібно спочатку (перші 3-4
дні кожен день, а далі в міру необхідності) робити клізму з водою, а
при подразненні кишечника - з рослинним маслом. Необхідно суворе і
точне виконання процедури. Протягом першого місяця лікування яблука
приймають щодня. Протягом другого місяця досить 3 разів на тиждень, а
протягом третього місяця - 1 разу на тиждень з точним дотриманням всіх
правил.
*****************
Рекомендується випити 1 склянку ананасового соку 2 рази на день перед
їжею (за 30 хвилин до їди). У ананасної соку високий вміст бромелайну
який бере участь у розщепленні білків, тим самим сприяючи травленню.
****************
Вранці, в обід і ввечері за 30 хвилин до їжі приймати по 1 столовій
ложці чистої  оливкової олії та настою  золототисячника червоного ( 3 ст.ложці) .

 Нагріти  на водяній бані, на повільному вогні протягом 1 години.

Після охолодження процідити і віджати через тонке полотно.

Через 20 хвилин після прийому масляного настою випити 1
кавову чашку відвару базиліка (лист і колір),  деревію, звіробою, листа
подорожника, перцевої м'яти, горця перцевого, польового хвоща і
шавлії.  Суміш готують з рівних частин кожного лікарського рослини. 2
повні столові ложки цієї суміші з додаванням 2 столових ложок без
верху злегка обсмаженої лляного насіння і 1 чайної ложки без верху
насіння анісу заварюють 0,5 л окропу і, накривши кришкою, кип'ятять на
слабкому вогні протягом 10 хвилин, після чого проціджують.
******************
Добре знімає спазми в шлунку і кишечнику свіжий сік кропиви собачої.
Приймати 3 рази на день по 1 чайній ложці за 30 хвилин до їжі,
запиваючи ковтком води. На зиму сік можна консервувати, заливши його
горілкою у співвідношенні 1:1.
******************
Для лікування гострих і хронічних гастритів 3 рази на день пити по 1
столовій ложці соку подорожника великого за 20 хвилин до їжі. На зиму
свіжий сік залити горілкою або спиртом у співвідношенні 1:1. Можна
також пити настій сушеного листа подорожника: залити 1 склянкою окропу
3 чайні ложки листа і настояти 6-8 годин. Приймати по 0,3 склянки 3
рази на день за 30 хвилин до їжі.
*******************
Плоди глоду розпарити в печі і з'їсти разом з теплою , що залишилася
рідиною. Рекомендується при болях у животі.
*******************
Залити 1 столову ложку сухих плодів черемухи 1 склянкою окропу, варити
на слабкому вогні 10 - 15 хвилин, настояти, процідити, додати 40
крапель 10%-ного спиртового екстракту прополісу і приймати по 0,3-0,5
склянки 2-3 рази на день при хронічному гастриті, ентероколіті.
******************
Взяти порівну плодів фенхелю, кореня алтея, кореня солодки, кореневища
пирію та листа ромашки. Приготувати пастою з 2 чайних ложок збору на 1
склянку води. Приймати на ніч по 1 склянці настою при гастритах,
виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.
******************
Взяти по 3 частини плодів шипшини і плодів кропу городнього, по 1
частини трави сухоцвіту болотної, трави хвоща польового, пелюсток
троянди, квіток ромашки і квіток нагідок, по 2 частини трави репешка і
трави полину волотисте, по 4 частини трави звіробою і листа
подорожника, 7 частин трави деревію. 6 г суміші заварити 0,5 л окропу,
томити 30 хвилин, не кип'ятити. Приймати 4 рази на добу по 0,5 склянки
за 15-20 хвилин до їжі при тривалому гострому гастриті, хронічному
гастриті, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.
******************
Взяти порівну трави чебрецю, трави шандри і трави золототисячника. 1
столову ложку збору залити 1 склянкою окропу і настоювати до
охолодження. Приймати по 1-2 склянки на день невеликими ковтками.
******************
Взяти по 2 частини листа м'яти перцевої, трави чебрецю і квіток
лаванди, 1 частина квіток гвоздики. Приготувати настій з 2 чайних
ложок збору на 1 склянку води. Приймати по 1-2 склянки вдень і на ніч
через 30 хвилин після їжі. Нетрадиційні і народні методи лікування при
гастриті з підвищеною кислотністю
*****************
При гастриті з підвищеною кислотністю ефективно пити свіжоприготований
картопляний сік: починати з 0,25 склянки, поступово довівши до 0,75
склянки, за 30-60 хвилин до їжі. За іншою прописи можна почати відразу
з 1 склянки, вранці натщесерце. Після прийому соку лягти в ліжко на 30
хвилин. Через 1 годину можна поснідати. Курс лікування - 10 днів.
*****************
Пити свіжий сік картоплі по 0,5 склянки 3 рази на день, додавши 0,5
столової ложки меду, за 30 хвилин до їжі. Курс лікування - 10 днів (ще
через 10 днів курс можна повторити).
*****************
Сік свіжої білокачанної капусти сприяє нормалізації кислотності, тим
самим зменшуючи біль. Також він допомагає загоєнню ерозій шлунка і
попереджає їх появу. Слід приймати по 0,5-1 склянці соку 3 рази на
день за 1 годину до їжі в теплому вигляді.
*****************
Сік з листя свіжого зеленого салату має виражену здатність зменшувати
біль у шлунку, і при регулярному вживанні цього соку запалена слизова
оболонка шлунка швидко відновлюється. Сік, віджатий з 70 г листя,
п'ють з цукром 1 раз на день після їжі протягом 1 тижня.
*****************
Для зниження кислотності слід 1 раз на день приймати натщесерце сік
моркви. Сік повинен бути свіжоприготовленим  з доспілої моркви, бажано
сорту каротель.
*****************
При підвищеній кислотності приймати мед з теплою водою (1 столова
ложка на 1 склянку води) за 1,5-2 години до їжі. Курс лікування -
1,5-2 місяці.
*****************
Взяти по 2 частини листа м'яти перцевої, трави деревію, кореневища
аїру, по 8 частин аркуша подорожника, трави звіробою і трави сухоцвіту
болотної, по 4 частини трави золототисячника і трави споришу, 1
частина плодів кмину. 3 столові ложки суміші заварити 1 л окропу,
щільно закрити і настоювати 10 годин, процідити і приймати в теплому
вигляді по 0,5 склянки через 30 хвилин після їжі 4 рази на день при
гіперацидному гастриті.
*****************
Взяти по 4 частини листа м'яти перцевої, трави деревію, кори крушини,
по 3 частини трави сухоцвіту болотної, траві »! споришу, 30 г трави
звіробою, по 2 частини квіток ромашки, плодів кропу городнього, плодів
кмину, кореневища з коренями валеріани, 1 частина суплідь хмелю. 4
столові ложки суміші залити 1 л окропу і настоювати в духовці ніч,
процідити. Прийняти 1 склянку натщесерце, решта - в 4 прийоми протягом
дня, кожного разу через 1 годину після їжі при гіперацидному гастриті,
що супроводжується запорами.


ДЕЩО ПРО НЕТРАДИЦІЙНЕ ТА НАРОДНЕ ЛІКУВАННЯ

ГІПОАЦИДНОГО ГАСТРИТУ 


 

У  хворих на гастрит зі зниженою кислотністю спостерігаються неприємний

смак у роті, слинотеча, нудота, відчуття переповнення у надчеревній

ділянці, ознаки анемії, зниження апетиту і ваги, диспепсичні розлади.

 

Взяти 2 головки часнику, очистити, розтерти, скласти в банку і залити

2 склянками нерафінованої рослинного масла. Через 1 добу в масляний

настій влити сік 2 лимонів і ретельно перемішати. Настояти 1 тиждень у

темному місці. Часникова олія приймати по 1 Чанной ложці 3 рази на

день за 30 хвилин до їжі при гастриті зі зниженою кислотністю і

запорах. Курс лікування - 3 місяці. Перерва - 1 ме-сяць. Лікування у

разі необхідності повторювати до повного одужання.

 

Приймати мед безпосередньо перед їжею у вигляді холодного водного

розчину: 1 столова ложка на 1 склянку води.

 

Змішати 70 г меду світлих сортів, 15 мл соку каланхое, 7 мл 10%-ного

спиртового екстракту прополісу і витримати на водяній бані при 45 ° С

протягом 30 хвилин при постійному помішуванні. Зберігати суміш у

ємності з темного скла. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день за

1 годину до їжі. Курс лікування - 1-2 місяці.

 

При зниженій кислотності рекомендується пити соки капусти, картоплі  чи

моркви, розбавлені водою 1:10, по 1 склянці на день натщесерце.



 

 

Переглядів: 3028 | Додав: Admin | Теги: гастрит, лікування травами | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту